ASZEK

Akkreditálás – aktualitások és változások 2022.

Környezetvédelmi kihívások a termék- és technológia-tanúsítás során

Időpont: 2022. december 8. (csütörtök) 
Helyszín: Hotel Benczúr, Budapest 

Az előadáscímkre kattintva letölthető a pdf változat

Program

9.30     regisztráció
Levezető elnök: Dr. Ágoston Csaba, ASZEK elnök

10.00

Megnyitó
Akkreditáció a körforgásos gazdaságért
Lillafüredi-Koch Barbara főosztályvezető, Technológiai és Ipari Minisztérium

10.20

Környezetbarát termék és szolgáltatás, öko-design, öko-címke, ETV és EMAS
Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Technológiai és Ipari Minisztérium

10.40

A NAH együttműködéseiben és folyamataiban történt változások
Rippel Endre elnökhelyettes és Pálfi Gyula Péter főosztályvezető, Nemzeti Akkreditáló Hatóság

11.20

Az Akkreditálási Tanács tevékenysége
Wiegand Krisztina AT elnök

11.30

Az ASZEK tevékenysége
Dr. Ágoston Csaba, ASZEK elnök

12.10

Tisztázást igénylő adatok és fogalmi zavarok a magyar jogrendben(videó)
Köhler Artúr
, Adept Enviro Kft.

12.30

Szilárd környezeti mátrixok modern, horizontális szabványai
Dr. Ágoston Csaba, a CEN-TC 444 tagja

12.50

Újrafeldolgozott műanyagok az élelmiszercsomagolásban
Dr. Szilvássy Blanka élelmiszerbiztonsági felügyelő, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

Szekciók

 

Laboratóriumok
Moderátor: Dr. Ágoston Csaba ASZEK elnök

Tanúsítók
Moderátor: Markó Csaba ASZEK ügyvezető

14.30

Anomáliák a munkahelyi mérések gyakorlatában
Iga Benedek, ügyvezető, Encotech Kft.

Energetikai auditálás és ellenőrzése
Ringhoffer Örs István, főosztályvezető-helyettes MEKH

14.45

Mikroműanyagok mérésének standardizálása
Bordós Gábor, Eurofins Wessling Hungary Kft.

Az EU-ETS tanúsítás
Gyarmati Zsuzsanna és Szabó László, IMSYS Kft.

15.00

Hogyan készítsünk fel egy tanúsított orvosi vizsgálólaboratóriumot az akkreditálásra az ISO 15198 követelményei szerint
Karsai Ferencné, Synlab Hungary Kft.

EMAS hitelesítés tapasztalatok
Dr. Biczó Imre László, EMAS hitelesítő

15.15

Termelőtől a fogyasztóig – bio-élelmiszerek tanúsítása
Bánfi Brigitta, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

A termékek környezeti jellemzőinek és az irányítási rendszereknek kölcsönhatása
Mandics Márta, local field manager, TÜV Rheiland Intercert Kft

15.30

Élelmiszer tanúsítási tapasztalatok
dr. Miskucza Mária, tudományos tanácsadó, Bálint Analitika Kft.

Akkreditált Szervezetek Klasztere
Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége
1024 Budapest, Keleti Károly u. 11/A.
Tel: 1/ 3507274; 06 20/383-6242; 06 20/9465-465
Web: www.kszgysz.hu; www.aszek.hu