Featured

Jövőre is ünnepelje velünk  az akkreditáció világnapját!

Nyár elején, megünnepelve az AKKREDITÁCIÓ világnapját WORKSHOP-ot szervezett az ASZEK amelyet személyes és online formában tartottunk meg családias hangulatban június 26-án.

ÖSSZEFOGLALÓ a Környezetvédelmi mérés és mintavétel aktuális kérdései 2024 c. konferenciáról

2024. május 29. 

A Környezetvédelmi mérés és mintavétel aktuális kérdéseiről szólt legutóbbi konferenciánk, amelynek célja, hogy méréstechnikai aktuális kérdéseket a gyakorlatban történő alkalmazás/alkalmazhatóság szempontjából világítsa meg, közérthető módon. A felmerülő kérdések megvitatásában a laboratóriumi szakemberek mellett partnereink voltak az érintett jogalkotók, a környezetvédelmi hatóságok szakemberei és a környezetvédelmi analitikai szakmával kapcsolatban álló más szakterületek képviselői. 

AKKREDITÁLÁSI VILÁGNAP 2024 – WORKSHOP

Akkreditálás: felhatalmazás a holnapra és a jövőnk alakítására!

Csatlakozzon hozzánk egy izgalmas, különleges webináriumra!

A Környezetvédelmi mérés és mintavétel aktuális kérdései 2024

Időpont: 2024. május 29.
Helyszín: Hunguest Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94-98. 

Szövetségünk Mérés-Mintavétel Munkacsoportja – az Akkreditált Szervezetek Klaszterével együttműködve – hetedik alkalommal szervez konferenciát környezetvédelmi mintavételek és mérések témakörben.

TELTHÁZ! Köszönjük érdeklődését, a konferencia regisztráció lezárult.

Pályázat Akkreditálási referens munkakör betöltésére

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság pályázatot hirdet akkreditálási referens munkakör betöltésére. Határozatlan időtartamra.

Március 28-án Közgyűlést tartottunk!

Sikeresen tartotta meg március 28-án évi rendes közgyűlését az ASZEK.

A programot két igen érdekes előadással kezdtük.

Értékelők véleményezése – 2023. teljes év

Kitöltött kérdőívet 2023. során összesen 48 szervezet küldött 42 eljárásról, amiből 16/14 akkreditálás vagy újra-akkreditálás, 24 normál felügyeleti eljárás, 2 bővítés volt, valamint 1 felügyeleti vizsgálattal együttes bővítés. A vizsgált szervezetek közül 6 kalibráló, 1 mintavevő és 28 vizsgáló laboratórium (ebből 2 orvosi) volt, 1 terméktanúsító, 1 személyzettanúsító, 4 vizsgaközpont, 1 jártassági vizsgálatot szervező, 2 IR tanúsító.

Értékelők véleményezése – 2022

Kitöltött kérdőívet 2022 során összesen 42 szervezet küldött 43 eljárásról, amiből 19 akkreditálás, 23 normál felügyeleti eljárás, egy pedig bővítési eljárás volt. A vizsgált szervezetek közül 4 kalibráló, 6 mintavevő és 22 vizsgáló laboratórium, 6 személyzettanúsító (ebből 4 vizsgaközpont), 2 terméktanúsító, valamint 1-1 jártasság vizsgálatot szervező, irányítási rendszer tanúsító szervezet volt.

Új minősítést kapnak idén a klaszterek  

A 2023-ban megjelent „Klaszterfejlesztési stratégia 2023-2030” következő lépéseként 2024. január 25-én a tervezett minősítési rendszerről tartott tájékoztatót és szakmai workshopot a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága. Az eseményen részünkről Papp Zoltán az ASZEK ügyvezető-helyettese, Hankó Gergely a KEXPORT Klaszter megbízott ügyvezetője és Istenes Anna, a KSZGYSZ kommunikációs igazgatója vettek részt.

Megjelent a Zöldgazdaság 2023/24 c. tanulmánykötet

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) a sokasodó klíma-, természet-, és környezetvédelmi feladatok közepette életre hívta a két évvel ezelőtti, nagysikerű kiadvány folytatását, ami ismeretterjesztő, komplex szakmai tudásanyagként segíti döntéshozók, szakemberek, érdeklődők, főiskolai és egyetemi hallgatók felkészülését és mindennapi munkáját. 270 oldalban köszön most vissza közel 70 vezető zöldipari szakember egy évnyi munkája. A Zöldgazdaság 2023/24 online már térítésmentesen elérhető, a nyomtatott forma pedig előrendelhető.

Ismét sikeres volt az ASZEK 2023. évi akkreditálási konferenciája

A hagyományokhoz híven, jelentős érdeklődés mellett, 2023. november 28-án a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének klasztere, az Akkreditált Szervezetek Klasztere (ASZEK) mintegy 100 fő részvételével megtartotta évzáró akkreditációs konferenciáját.

Akkreditálás – aktualitások és változások 2023. - Felhatalmazás és kijelölés

Az Akkreditált Szervezetek Klasztere (ASZEK) a Nemzeti Akkreditáló Hatósággal (NAH) együttműködésben ez évben is megszervezi az immár hagyományos ez év végi akkreditálási konferenciáját.

Időpont: 2023. november 27. hétfő 10.00 – 16.30 óra
Helyszín: Hotel Benczúr (1068 Budapest, Benczúr u. 35.)

Az előadások az alábbi linkről letölthetők

Akkreditálási Világnap 2023

A 2023. évi Akkreditálási Világnap témája a globális kereskedelem jövőjének akkreditációs eszközökkel történő segítése, kiemelten az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok támogatása a területen. A témaválasztással arra kívánják a figyelmet felhívni, hogy miként járul hozzá az akkreditáció és megfelelőség-értékelés a technikai fejlődéshez, a fogyasztói magatartás és a szabályozási környezet változásához, az új felelősségi rendszerekhez és üzleti modell-változáshoz.

A II. SZB 2022. évi tevékenységének áttekintése

1) 2022 elején elvégeztük a szakbizottságunk tagjainak közreműködésével korábban készített ILAC-G8:09/2019 dokumentum fordításának felülvizsgálatát, a javított változatot (v2) a NAH rendelkezésére bocsátottuk és honlapjukon elérhető.

ASZEK Közgyűlés 2023

Az Akkreditált Szervezetek Klasztere SZMSZ-e értelmében évente Közgyűlést kell tartani, amelyet az Elnök jogosult összehívni. Ennek megfelelően ezúton összehívom az Akkreditált Szervezetek Klasztere 2023. évi rendes Közgyűlését,