Közgyűlés hírek, események

Április 5-én sikeresen lezajlott az ASZEK tisztújító közgyűlése, amely egyhangúlag elfogadta az ASZEK 2018-ról szóló pénzügyi és tevékenységi beszámolóját és 2019. évi terveit, és megválasztotta a Klaszter Bizottság tagjait.

A szavazás eredményeként a következő 3 évben is Dr. Ágoston Csaba a Klaszter Bizottság elnöke, és Bálint Mária és Dr. Zanathy László a tagjai. A közgyűlés új Szakmai Bizottság tagokról is szavazott, a III. SZB-ben Sándor János, a IV. SZB-ben Dr. Jung Ivett tagságát jóváhagyva. A közgyűlés jegyzőkönyve hitelesítését követőn az ASZEK honlapján megtekinthető lesz.
Örömteli hír továbbá, hogy az ASZEK csatlakozott az EURACHEM-hez, így lehetőségünk van a szakbizottságokba tagokat delegálni. A közgyűlésen Bélavári Csilla – aki magyar képviseletet ellátja – bemutatta az EURACHEM tevékenységét és szervezetét.
Két KSZGYSZ rendezvényre szeretnénk a továbbiakban figyelmüket felhívni, amelyeken érdeklődés esetén szívesen látjuk Önöket!
  • 2019. május 9-én 9:00-13:00 óra között a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Zöld Rendezvénytermében (1024 Budapest, Keleti Károly u. 11/A) kerül sor a KSZGYSZ és a WaterScope International Zrt. szemináriumára, amelyen bemutatásra kerülnek a mikrobiológiai mérések legújabb, innovatív módszerei. A „Más, mint eddig”: Internet of Things és Mesterséges Intelligencia az algavizsgálatban” című szeminárium témái:
  • Mesterséges Intelligencia általi detektálás a mikrobiológiában
  • Mikrobiológia a mérnök szemével
  • A káros algavirágzás veszélyei
  • 2019. május 14-15-én a Danubius Hotel Arenában (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.) az Agrárminisztérium és a NICOLE támogatásával tartjuk a „Kármentesítés és barnamezős beruházások” nemzetközi konferenciát, amelyre tisztelettel meghívjuk. A konferencia programját és a részvételre jelentkezés feltételeit a konferencia külön honlapján tekintheti meg: https://kszgysz.hu/re-brown